Produkowana przez nasze przedsiębiorstwo tektura falista tłuszczoodporna przeznaczona jest do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Wykonana jest z najwyższej jakości pergaminów tłuszczoszczelnych bielonych oraz niebielonych.
Nasza tektura falista tłuszczoodporna występuje w wersji 2- i 3-warstwowej. Możliwa do wykonania fala to B, E lub C. Jest ona dostępna w postaci arkuszy, rolek bądź gotowych wyrobów, w tym również z nadrukiem.
Tektura w wersji 2-warstwowej perfekcyjnie sprawdzi się do produkcji foremek do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, owijek ciast czy też jako materiał zabezpieczający delikatne produkty w opakowaniu.
Natomiast tektura w wersji 3-warstwowej to idealne rozwiązanie stosowane jako materiał do wyrobu opakowań na pizzę, różne ciastka, jak i wszędzie tam, gdzie od opakowania wymaga się jeszcze więcej, niż tylko bezpieczne przechowywanie i transportowanie. Mowa tu choćby o odpowiednim efekcie wizualnym czy też specjalnym ateście do kontaktu z żywnością.